Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme İşlemleri

YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN DERS KAYDI İŞLEMLERİ

DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT YENİLEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

• Kayıtlı tüm öğrencilerin öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra, 10 -21 Eylül 2018 tarihlerinde ders seçmeleri mecburidir.
  • Devam eden (eski) öğrencilerimizin  öğrenim ücretleri ödeme işlemleri 10 -21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.Öğrenim ücretinin geç yatırılması durumunda vade farkı uygulanmaktadır.
  • Öğrenim ücretleri yatırılırken açıklama kısmına T.C. Kimlik No ve isim soyisim yazılması gerekmektedir.
  • Enstitümüz tarafından 2018-2019 Güz yarıyılı için ilan edilen ders programına bakarak   sadece bulunduğunuz döneme ait dersleri UBYS sisteminden ders kaydı yapmanız gerekmektedir. Önceki dönemlerden sadece başarısız olduğunuz ya da daha önce almadığınız dersleri seçmeniz gerekmektedir.
  • Ders kaydı işlemleri için Enstitüye gelmenize gerek yoktur.
  • Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde (10-21 Eylül 2018) kayıt yenilemeyen veya kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıtsız duruma düşer, öğrenci belgesi, staj yazısı, askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, askerlik sevk tehiri yapılmış olanların sevk tehirleri iptal edilir ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
  • Başarısız dersi olan öğrencilerimiz, başarısız oldukları dersleri alabilmeleri için, “Başarısız Ders Bedelini” yatırmaları gerekmektedir.
  • 3.yarıyıl öğrencileri ders kaydı yaparken  programda ki “Tezli” ve “Tezsiz” ayrımına dikkat ediniz.
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü web duyuruları güncellenir, takibinden öğrenci sorumludur.