Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme İşlemleri

YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN DERS KAYDI İŞLEMLERİ

DEVAM EDEN (ESKİ KAYITLI) ÖĞRENCİLERİN KAYIT YENİLEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

• Devam eden eski kaytılı öğrenciler (2018-2019 Güz yarıyılı öncesinde kayıtlı) yukarıdaki linkte açıklandığı gibi ÖNCELİKLE ders kayıt işlemlerini yapacaklar. Ders Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra eğitim öğretim bedeli yatırılacaktır.  Belirtilen süre içesinde ödeme yapılmadığı taktirde ders kayıtları sistemden otomatik olarak silinecektir.
  • Devam eden (eski) öğrencilerimizin  öğrenim ücretleri ödeme işlemleri 10 -21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.Öğrenim ücretinin geç yatırılması durumunda vade farkı uygulanmaktadır.
  • Öğrenim ücretleri yatırılırken açıklama kısmına T.C. Kimlik No ve isim soyisim yazılması gerekmektedir.
  • Enstitümüz tarafından 2018-2019 Güz yarıyılı için ilan edilen haftalık ders programına bakarak  sadece bulunduğunuz döneme ait dersleri UBYS sisteminden seçmeniz gerekmektedir. Önceki dönemlerden başarısız olduğunuz dersin Başarısız ders bedelini yatırmanız gerekmektedir.
  • Ders kaydı işlemleri için Enstitüye gelmenize gerek yoktur.
  • Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde (10-21 Eylül 2018) kayıt yenilemeyen veya kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıtsız duruma düşer, öğrenci belgesi, staj yazısı, askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, askerlik sevk tehiri yapılmış olanların sevk tehirleri iptal edilir ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
  • Başarısız dersi olan öğrencilerimiz, başarısız oldukları dersleri alabilmeleri için, “Başarısız Ders Bedelini” yatırmaları gerekmektedir.
  • 3.yarıyıl öğrencileri ders kaydı yaparken  programda ki “Tezli” ve “Tezsiz” ayrımına dikkat ediniz.
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü web duyuruları güncellenir, takibinden öğrenci sorumludur.