Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme İşlemleri

DEVAM EDEN (ESKİ KAYITLI) ÖĞRENCİLERİN KAYIT YENİLEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

1-Devam eden eski kayıtlı öğrencilerimiz Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında (OBS) Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak sadece bulunduğu yarıyıla ait dersleri  seçecektir.

2-Öğrenci Ders seçimini yaptıktan sonra öğrenci bilgi sisteminde ödemesi gereken tutar gözükecektir.

Öğrenci ödemesi gereken tutarı 09.09.2019- 27.09.2019 tarihleri arasında ilgili banka hesabına ödemesi gerekmektedir.

3- Ödeme onayladıktan sonra öğrenci bilgi sistemi otomatik olarak derslere onay verecektir.

4- Ders seçimi yaptığı halde belirtilen tarihler arasında ödemesi gözükmeyen öğrencinin ders kaydı silinecektir.

5- Tezli programlarda 3.yarıyılda Seminer ve Tez Dersi seçilecektir.*

*(3.Yarıyılda tez dersini seçecek olan öğrencilerimiz Tez Bedelini  (Ekim ve Kasım ayları) iki taksitte ödemek isterlerse; Tez dersini seçmeyerek

1-31 Ekim 2019 tarihinde kadar Tez bedelinin 1. taksitini

1-30 Kasım 2019 tarihinde de Tez bedelinin 2. taksitinin ödendiğini gösteren iki dekontu ve TEZ BİLGİ FORMU’nu Enstitüye teslim etmelerinden sonra Tez Dersi Enstitü tarafından seçilecektir.

6-Eğitim-Öğretim ücretlerini Enstitü sayfasında ilan edilen ilgili banka hesabına yatırılması gereklidir.

-Kayıtlı olan tüm öğrencilerin her dönem başında ders kaydını yapmaları zorunludur.

-Sadece tez çalışmasını alacak olan tezli öğrenciler sistemden Tez’i seçeceklerdir.

-Öğrenim ücretinin geç yatırılması durumunda gecikme bedeli uygulanmaktadır..

-Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde kayıt yenilemeyen veya kayıt yaptırmayan öğrenciler Pasif duruma düşer, öğrenci belgesi, staj yazısı, askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, askerlik sevk tehiri yapılmış olanların sevk tehirleri iptal edilir ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

7- 3.yarıyıl öğrencileri ders kaydı yaparken programda ki “Tezli” ve “Tezsiz” ayrımına dikkat ediniz.

Muhasebe İletişim: ogrencibilgi@ufuk.edu.tr