Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme İşlemleri

YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN DERS KAYDI İŞLEMLERİ

DEVAM EDEN (ESKİ KAYITLI) ÖĞRENCİLERİN KAYIT YENİLEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

• Enstitümüz tarafından 2021-2022 Güz yarıyılı için ilan edilen haftalık ders programına bakarak  sadece bulunduğunuz döneme ait dersleri  OBS sisteminden seçmeniz gerekmektedir. Öğrenci ders seçimini yaptıktan sonra öğrenci bilgi sisteminde ödemesi gereken tutar gözükecektir.  Önceki dönemlerden başarısız olduğunuz dersin Başarısız ders bedelini yatırmanız gerekmektedir.
  • Kayıtlı olan tüm öğrencilerin her dönem başında ders kaydını yapmaları zorunludur. Sadece tez çalışmasını alacak olan tezli öğrenciler sistemden Tez’i seçeceklerdir.
  • Öğrencilerimizin  öğrenim ücretleri ödeme işlemleri 20 Eylül-01 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.Öğrenim ücretinin geç yatırılması durumunda vade farkı uygulanmaktadır.
  • Öğrenim ücretleri yatırılırken açıklama kısmına T.C. Kimlik No ve isim soyisim yazılması gerekmektedir.
  • Ders kaydı işlemleri için Enstitüye gelmenize gerek yoktur.
  • Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde (20 Eylül-01 Ekim 2021) kayıt yenilemeyen veya kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıtsız duruma düşer, öğrenci belgesi, staj yazısı, askerlik belgesi gibi belgeler verilmez, askerlik sevk tehiri yapılmış olanların sevk tehirleri iptal edilir ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
  • Başarısız dersi olan öğrencilerimiz, başarısız oldukları dersleri alabilmeleri için, “Başarısız Ders Bedelini” yatırmaları gerekmektedir.
  • 3.yarıyıl öğrencileri ders kaydı yaparken  programda ki “Tezli” ve “Tezsiz” ayrımına dikkat ediniz.
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü web duyuruları güncellenir, takibinden öğrenci sorumludur.