Duyurular ve Faaliyetler

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Yarı-zamanlı eleman alacaktır. Başvuru yapmak isteyen fakültemiz öğrencilerinin Eğitim Fakültesi Dekanlığına müracaat etmeleri rica olunur. İlan detayı için lütfen TIKLAYINIZ.

2017 KPSS değerlendirme sonuçlarına göre üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı'nın üniversiteler arası sıralamasını gösterir dağılım için lütfen TIKLAYINIZ.

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen öğretmenler günü kutlaması Vakıf başkanımız Op. Dr. Orhan Girgin, Rektörümüz Prof. Dr. Tevfik Tezcaner, dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Kılıç tarafından “Öğretmen mi yoksa öğretmen tutumları mı ön planda olmalıdır?” başlıklı bir konuşma yaptı. Kutlamada, Ufuk Üniversitesi öğrencilerinin öğretmenler günü ile ilgili görüşlerinin yer aldığı video gösterimi ve şiir dinletisine yer verilirken  Eğitim Fakültesi mezun ve son sınıf öğrencilerinin katılımıyla Prof. Dr. Mehmet Demirezen moderatörlüğünde “Fakülte ve Okul Yaşantıları” adlı panel düzenlendi.

Öğrenci Temsilcisi Seçimlerinin Ertelenmesi Duyurusu

Ufuk Üniversitesi Topluma Hizmet Etmeye Devam Ediyor !

Eğitim Fakültesinde her dönem verilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerimize bir toplumun bireyi olduklarını hatırlatması ve yardımlaşmanın önemini vurgulaması açısında önem arzetmektedir. Ders kapsamında öğrencilerimiz bu dönem sekiz farklı okula yardımda bulundu. Yardımlarını gerekli yerlere ulaştırabilmeleri için öncelikle sponsor gerekliliğinden dolayı iletişim becerilerini devreye soktular ve nihayetinde küçücük çocukların yüzlerinde tebessümleri görmek onların tüm yorgunluklarını giderdi.

Öğrencilerimiz topluma hizmet edebilmek amacıyla tespit ettikleri okullarda öncelikle ihtiyaç tespitine yönemiş olup, sonrasında sponsor arayışlarına girişmişlerdir. Yapılan faaliyetler arasında anaokulların yenilenmesi (parke döşenmesi, pencere ve perde yenilemeleri, vb.), sosyal medya aracılığıyla oluşturulan platformlarda başlatılan kitap toplama kampanyası ile kütüphanelerin yenilenmesi dikkat çekti. Öğrencilerimiz yaptıları yardımlarda öncelikli hedeflerinin okullardaki eğitim ortamlarının çocukların kullanımına daha elverişli, daha sağlıklı ve daha az tehlikeli hale getirilmesi olduğunu belirtmiştir.

Çeşitli köy okullarına kırtasiye yardımları, Doğu Anadolu Bölgesindeki okullara yine sponsorlar yardımıyla kılık-kıyafet (bot-mont) yardmının yapılması; ayrıca ihtiyacı olan okullarda ihtiyaç tespiti sonrasında teknolojik ürün yardımınının yapılması öğrencilerimizin topluma hizmet girşimlerindendir.