BEYZA ERYILMAZ Kütüphanesi Açılışı

BEYZA ERYILMAZ KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI

COVİD-19 pandemisi nedeniyle hayatını kaybeden Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğrencimiz Beyza Eryılmaz’ın anısını yaşatmak amacıyla ismi, Üniversitemiz bünyesindeki Dr. Muhittin Ülker Yükseköğrenim Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları Müdürlüğü tarafından oluşturulan kütüphaneye verildi.

Eryılmaz’ın öğrenim gördüğü dönemde kaldığı kız yurduna ait bina içerisinde bulunan kütüphanenin açılışı 1 Eylül 2021 tarihinde, Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof.Dr. Haluk Yetkin, Başkan Vekili Av. Mahmut Emin Varol, Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tevfik Tezcaner, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, Baba Ahmet Eryılmaz ve Anne Yasemin Eryılmaz, eğitim fakültesi akademik personeli ve idari personelin katılımıyla gerçekleşti.

PROF.DR. YETKİN: “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Mütevelli Heyet Başkanı Prof.Dr. Yetkin, Eryılmaz ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, “Sözün bittiği yerdeyiz dediğimiz, bu tür üzücü durumlarda cümle kurmak oldukça güçtür. Kütüphaneye öğrencimizin isminin verilmesi, geçmişe saygı açısından oldukça değerli. Emek verenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

PROF.DR. TEZCANER: “SİZLER KIZINIZI, BİZLER İSE ÖĞRENCİMİZİ KAYBETTİK”

Rektör Prof.Dr. Tezcaner ise konuşmasına Beyza Eryılmaz’ın kaybı nedeniyle duyduğu üzüntüyü paylaşarak başladı. Prof.Dr. Tezcaner, şunları kaydetti: “Sizler kızınızı, bizlerse öğrencimizi kaybettik. Yurt müdürümüz tarafından yapılan, öğrencimiz Beyza Eryılmaz adına oluşturulacak bir kütüphane teklifini memnuniyetle kabul ettik. Üniversitemiz olarak her daim yanınızdayız.”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, aileye başsağlığı dileyerek, “Beyza hem Üniversitemizde hem de ömür boyu kalplerimizde yaşayacak” dedi.

ERYILMAZ AİLESİNDEN KİTAP DESTEĞİ

Baba Eryılmaz, Beyza’nın ismini taşıyan kütüphanede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Baba Eryılmaz, koronavirüs salgınının hem dünyada hem ülkemizde çok canlar aldığını belirterek, “O canı yanan ailelerden biri de bizleriz. Bize bu süreçte çok destek verdiniz. Beyza’nın hatırasını yaşatmak için kütüphaneye ismini vermeniz çok gurur verici. Bunun için sizlere minnettarız. Umarım bu salgın bir an önce son bulur ve eskiden olduğu gibi sağlıklı günlere geri döneriz.”

Anne Eryılmaz ise kızı Beyza’nın ismini taşıyan kütüphaneye kitap desteğinde bulundu.