Yurda Başvuru ve Yurt Ücretleri

KAYIT İŞLEMLERİ

Yurt başvuruları üniversite kayıt haftası ile birlikte başlayacak olup öğrenciler kayıt işlemlerini bu süre içerisinde yapmak durumundadır. Söz konusu kayıt işlemleri yurda ilk defa kayıt yaptıracak olan Ufuk Üniversitesi öğrencileri için de geçerlidir.

Kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için ücret ve depozitonun yatırıldığına dair dekont dahil aşağıdaki belgelerin tamamının hazırlanmış olması gerekmektedir. İstenilen belgelerde herhangi bir eksiklik olduğu tespit edildiği takdirde öğrencinin kayıt işlemleri beklemeye alınmakta ve oda zimmetleme işlemi eksiklikler giderilene kadar yapılmamaktadır.

Yurdumuza yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilere herhangi bir ön sıralama yapılmaksızın kayıt gününde oluşan sıraya göre işlem gerçekleştirilecektir. Yurtta mevcut kontenjan dolana kadar kayıt işlemleri devam edecektir.

BAŞVURU BELGELERİ

Öğrencilerimizin yurda kesin kayıt yaptırabilmeleri için kayıt sırasında Yurt Müdürlüğüne teslim etmeleri gereken belgeler aşağıda yer almaktadır.

*Müracaat Dilekçesi

(Kayıt esnasında Yurt Müdürlüğünden temin edilecektir.)

*Öğrenci Kimliği/Belgesi: Ufuk Üniversitesi öğrencisi olduğunu ispatlayan "Öğrenci işlerinden alınmış öğrencinin öğrenimine devam ettiğini gösteren belge"

*Adli Sicil ve Arşiv Kaydı Belgesi

*Sağlık raporu: Sağlık durumunun yurtta kalmasına elverişli olduğunu belirten ve hekim tarafından düzenlenen sağlık raporu.

□  Öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olan nüfus cüzdanı fotokopisi

□  Velinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olan nüfus cüzdanı fotokopisi

□  Vesikalık fotoğraf: 3 adet yeni çekilmiş

□  Ücret ve Depozito Dekontu: Yurt ücretini ve depozito bedelini Halkbank Çukurambar Şubesi (Şube kodu: 1310), TL Hesap Numarası: 16100016, IBAN: TR59 0001 2001 3100 0016 1000 16  Ufuk Üniversitesi hesabına yatırıldığına dair üzerinde “YURT ÜCRETİ” ve “YURT DEPOZİTOSU” ibaresi bulunan dekont

□ Kan Testleri:

1. AIDS (HIV) Testi

2. Hepatit B ve C (HBsAg, antiHBS, antiHCV)

3. Tüberküloz Testi: Hastaneden alınmış akçiğer grafisi raporu veya Verem Savaşım           Merkezinden alınmış PPD test sonucu)

4. Kan Grubu raporu veya kartı

ÖNEMLİ NOT: PPD TESTİ UFUK ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE SAĞLANAN BİR HİZMET DEĞİLDİR.

YURT ÜCRETLERİ

2018-2019 eğitim öğretim yılı için belirlenmiş olan yurt ücretleri:

TEK KİŞİLİK ODA : 13.500 TL

ÇİFT KİŞİLİK ODA: 10.200 TL

DEPOZİTO: 1.350 TL

YURT ÜCRETİMİZE SABAH KAHVALTISI DAHİLDİR.

Depozito her öğrenciden tahsil edilmektedir ve öğrenciye zimmetlenen odada ve içindeki eşyalarda oluşan zarar ziyanı karşılamak üzere alınmaktadır. Yıl sonunda zarar ziyan tespiti yoksa depozitonun tamamı iade edilir. Zarar ziyan tespit edilirse hasarı karşılayacak miktar kesildikten sonra depozitonun kalanı iade edilir.

Yurt ücretleri iki eşit taksitle tahsil edilmektedir. Güz ve Bahar dönemleri için ödemelerin yapılması gerektiği son tarihler yurt yönetimi tarafından yurdun ‘Duyuru’ sayfasında ilan edilir. Ödemesini belirtilen süre içerisinde yapmamış veya kayıt belgelerinde eksikliği olan öğrenciler yurda kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ NOT: YURT ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİNİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ OLUŞTURDUKLARI ELEKTRONİK DEKONTUN ÜZERİNE YUKARIDA BELİRTİLMİŞ OLAN KİMLİK VE DÖNEM BİLGİLERİNİ ‘NOT’ VEYA ‘AÇIKLAMA’ KISMINA İŞLEDİKTEN SONRA DEKONTU YURDUN E-POSTA ADRESİNE GÖNDERMELERİ YETERLİDİR. AYRICA ÇIKTI İBRAZ ETMELERİNE GEREK YOKTUR. BANKADAN KAĞIT MAKBUZ ALAN TÜM DİĞER ÖĞRENCİLERİMİZ DEKONTUN ASLINI YURT OFİSİNE TESLİM ETMEK ZORUNDADIR.