Bölüm Hakkında
BÖLÜM HAKKINDA GENEL BİLGİ
Ufuk Üniversitesi İşletme Bölümü, kurumsal geçmişi, alanında uzman ve güçlü akademik kadrosu ile bilimsel ve evrensel yaklaşımı birleştirerek öğrencilerine ayrıcalıklı eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, birçok meslek dalına yönelik eğitim ve öğretimi kapsayarak farklı iş dallarında uzmanlaşma imkanı sunmasının yanı sıra; iş dünyasına nitelikli işletme yöneticileri ve girişimciler kazandırmaktadır.
Hızla gelişen ve küreselleşen iş dünyasında işletmeler her geçen gün daha karmaşık hale gelen sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Ağır rekabet ortamında iyi yöneticilere sahip olan işletmeler, sorunların üstesinden gelebilmekte ve başarı sağlayabilmektedirler. Bu olgudan hareketle, ülke gereksinimine katkıda bulunmak amacıyla, Ufuk Üniversitesi İşletme Bölümü, 2002-2003 yılında lisans programını açmış, ilk mezunlarını 2006 yılında vermiştir.
Misyonumuz; bir işletmeyi ulusal ve uluslararası standartlarda profesyonel bir şekilde yönetebilen nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Vizyonumuz; bilimin ışığında yürüyen, alanında uzman, etik kurallara bağlı, yeniliklere açık, çağdaş bireyler yetiştirmesiyle bilinen, bu sayede en çok değer gören ve tercih edilen bölüm olmaktır.
Ortak değerlerimiz; çağdaş, yenilikçi, etik değerlere uygun, sürekli gelişime açık, sosyal sorumluluk bilinci olarak sıralanmaktadır.
Fakültemiz bünyesinde lisans eğitimi süresince, ilk iki yılda mesleki derslere temel oluşturan matematik, istatistik, iktisat, hukuk ve bilgisayar gibi derslere yer verilmiş, mesleki dersler ise birinci yarıyıldan başlayarak dört yıla yayılmıştır. Mesleki dersler, bir işletmenin ana birimleri olan yönetim, organizasyon, insan kaynakları, pazarlama, üretim yönetimi, muhasebe, finansal yönetim etkinlikleri ile doğrudan ilgilidir. Programda öğrencilerin özel ilgi alanlarına yönelmelerini sağlayacak olan seçmeli dersler de yer almaktadır. İşletme Lisans Programı, her biri kendi alanında uzman olan öğretim üyeleri tarafından yürütülmektedir. Uygulama ile bütünleşmeyi sağlamak amacıyla bazı dersler iş dünyasının deneyimli yönetici ve uzmanları tarafından verilmektedir.
İSTİHDAM OLANAKLARI
İşletme ile ilgili güncel müfredat takip edilerek kuramsal ve güncel bilgilerin öğrencilere aktarılması önceliğimizdir. İşletme Lisans Programı, iç ve dış paydaşlarımızın ihtiyaçlarının dikkate alınmasının yanı sıra, ekonomi, yönetim bilimi ve öğretim teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda yeni düzenlemelerle güncellenmektedir. Bölümümüz dahilinde düzenlenen mesleki ve kişisel gelişime yönelik seminerler, konferanslar, etkinlikler ile birlikte verdiğimiz sertifikalar ile öğrencilerimiz daha mezun olmadan özgeçmişlerini zenginleştirmektedirler.
İşletme Bölümü öğrencilerimiz lisans eğitimleri boyunca almış oldukları eğitimler ve uzman akademisyenler danışmanlığında ilgi gösterdikleri alanlara veya sektörlere yönlendirilerek mesleki yaşamlarına hazırlanmaktadırlar. Öğrencilerimiz mezun olduklarında kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarda da çalışma imkanına sahip olmaktadırlar. Ayrıca mezunlarımız kendi işlerini kurma ve yönetme becerisine sahip birer girişimci olarak da iş yaşamına kazandırılmaktadırlar. Bölümümüzün sağlamış olduğu geniş istihdam olanakları ile öğrencilerimiz kendi bilgi, beceri ve ilgileri doğrultusunda yapılan kariyer yönlendirmeleri ile çeşitli iş fırsatlarını yakalama şansına sahip olmaktadırlar.
İşletme Bölümü mezunlarının kamu sektöründe çalışabileceği alanlara istihdamı, KPSS sınavı İşletme puan türlerinden aldıkları puanlar neticesinde ve yabancı dil bilgisi gerekli görülmesi halinde Yabancı Dil Sınavı sonucunda aldıkları puanlar neticesinde belirlenmektedir. İşletme Bölümü mezunlarımız kamu ve özel sektörde; uzman, müfettiş gibi kariyer mesleklerinde istihdam edilebilmektedirler.
Ayrıca akademik kariyer yapma idealinde olan öğrencilerimiz için ise üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde güçlü ve dinamik akademik kadromuz tarafından verilen lisansüstü eğitim programlarımıza yönelik detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
STAJ İMKANLARI
Öğrencilerimiz, Üniversitemizde yürütülmekte olan projelere katılmakla birlikte, öğrencinin ilgisini duyduğu veya çalışmak istediği alana yönelik sağlanan yönlendirme ve destekler ile staj programlarına katılımları teşvik edilmekte ve elde ettikleri deneyimler ile iş hayatına hazırlanmaları sağlanmaktadır. Üniversitemiz Kariyer Yönlendirme Birimi ve çeşitli öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen etkinlik ve seminerler ile öğrencilerimiz staj programlarına katılma fırsatı yakalamaktadırlar. Ayrıca Fakültemiz bünyesinde bulunan ERASMUS+ Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Staj Hareketliliği Programları ile öğrencilerimiz mezun olmadan önce yurtdışı anlaşmalı firmalarda staj yapabilme imkanına sahip olmaktadırlar. Yurtdışı Staj Hareketliliği programına ilişkin detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
İŞLETME BÖLÜMÜ YAN DAL/ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI
Bölümümüz ve fakültemiz bünyesinde bulunan Uluslararası Ticaret ve Finansman, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri için Yan Dal ve Çift Ana Dal Programı çalışmaları tamamlanmakta olup 2022-2023 Akademik Yılı’nda yürürlüğe sokulması planlanmaktadır. Çift Ana Dal ve Yan Dal Başvuru Koşullarına ilişkin bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
İŞLETME BÖLÜMÜ YURT DIŞI EĞİTİM OLANAKLARI
Üniversitemiz bünyesinde bulunan ERASMUS+ Koordinatörlüğü tarafından çeşitli Avrupa ülkelerinde bulunan üniversiteler ile anlaşmamız bulunmakta olup öğrencilerimiz not ortalamalarının ve yabancı dil sınavından aldıkları puanların belirli yüzdelerinin hesaplanması sonucu belirlenen kontenjanlar dahilinde Güz ve/veya Bahar dönemlerinde Yurtdışı Eğitim Hareketliliği programına katılmaya hak kazanmaktadırlar. Üniversitemiz tarafından sağlanan yurt dışı eğitim programı sayesinde öğrencilerimiz farklı ülke ve kültürleri tanıyarak sosyal ve entelektüel yönlerini geliştirmelerinin yanı sıra, global anlamda bölümleri hakkında çeşitli bilgi ve birikimlere sahip olarak farklı bir ekol geliştirmelerine olanak sağlanmaktadır. ERASMUS+ Programları ilan ve başvuru koşullarına ilişkin bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
İŞLETME BÖLÜMÜ YATAY VE DİKEY GEÇİŞ İMKANLARI
İşletme Bölümü’ne ve fakültemiz bünyesinde bulunan diğer bölümlere Yatay Geçiş için, Kurum İçi Programlar Arası, Kurumlar Arası ve Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş yapabilme tercihleri sunulmaktadır. Yatay Geçiş Yöntemleri ve Yatay Geçiş Koşulları Yönergesi’ ne ilişkin bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz. Ayrıca İşletme Bölümü dört yıllık lisans programına Dikey Geçiş koşullarına ilişkin bilgilere BURADAN ulaşabilirsiniz.